Hoppa till innehåll

Projektchatt

Varje projekt har en gruppchatt med alla sina medlemmar. Du hittar den på två ställen, och det är samma chatt på båda:

  • Inkorg → Projekt: en rad per projekt du är med i, med senaste meddelandet och hur många som är olästa.
  • Projektets flik Chatt.

Chatten hör till projektets medlemmar. Man kommer med av sig själv när man:

  • skapar projektet,
  • blir ansvarig för det, eller
  • får ett ärende i det tilldelat.

Den som får ändra ärenden lägger till fler: klicka på ansiktena uppe till höger i chatten, eller på projektets Board eller Lista, och välj Lägg till personer. Gäster finns också i listan, märkta Gäst. I samma lista finns Ta bort från projektet för varje person, och Lämna projektet för dig själv. Öppnar du ett projekt du inte är med i lägger Gå med till dig.

Bara medlemmarna läser chatten och dess filer. Alla i workspacet ser själva projektet, utom gäster: en gäst ser ett projekt, och allt i det, först när hen är medlem i det. Vill du dela ett projekt med en kund lägger du till kunden i det.

Enter skickar och Shift Enter ger ny rad. Skriv @ för att nämna en medlem: hen får en notis i inkorgen (och via mejl eller Slack om hen valt det under Aviseringar). Andra meddelanden ökar bara antalet olästa.

Du kan bifoga filer, klistra in bilder och lägga till emoji. Högerklicka på ditt eget meddelande för att ändra eller ta bort det.

Högerklicka på en projektchatt, eller använd nålen i chatten, för att Fäst överst.

När alla uppgifter i ett projekt är klara eller avbrutna flyttar chatten till den hopfällda listan Avslutade. Det går fortfarande att skriva i den, och den flyttar tillbaka till Aktiva när en ny uppgift öppnas. Avslutade och Arkiverade är stängda från början.

När ett projekt arkiveras flyttar chatten till den hopfällda listan Arkiverade längst ner under Projekt och går bara att läsa. Återställ på projektet öppnar den för att skriva igen.

WORK³ · powered by NOD³